2018 Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailun voittajaksi Lasse Saarenpää, Laten Kone Oy

Voittaja julkistettiin Nuorten Yrittäjien Get Together -päätapahtumassa Hyvinkäällä 24. elokuuta. Vuoden 2018 Nuoreksi Yrittäjäksi valittiin Laten Kone Oy:tä pyörittävä Lasse Saarenpää Etelä-Pohjanmaalta.

Tänä vuonna voittoa tavoittelivat suomusjärveläinen maatalousyrittäjä Simo Larmo, 33, Vaasassa ja Saariselällä toimiva siivousyrittäjä Jenni Parpala, 26, jyväskyläläinen ohjelmistoyrittäjä Janne Puustinen, 30, töysäläinen maanrakennusalan yrittäjä Lasse Saarenpää, 34, ja Keski-Pohjanmaalla toimiva personal trainer Emmi Salo, 29.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa toiseksi ylsi Birkkalan tilan Simo Larmo ja kolmanneksi siivousyritys Kiffelin yrittäjä Jenni Parpala. Voittaja Lasse Saarenpää pokkasi voitostaan 20 000 euroa, Simo Larmo 7000 euroa ja Jenni Parpala 3000 euroa. Palkintorahat lahjotti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat

yrittäjä Niklas Nukari, Takuullecom Oy, Vuoden nuori yrittäjä 2017
yrittäjä Anna Perho
yrittäjä Kati Rauhaniemi, Business&Marketing Dot Oy
Sam Nieminen, SGN Group Oy (Yksityisyrittäjäin Säätiön edustaja)
digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä, Suomen Yrittäjät
 

Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailu on Suomen arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita. Finalistit valittiin Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämien alueellisten alkukilpailujen 18 voittajan joukosta.

Tässä vuoden 2018 kisan finalistien esittelyt

1. Sija

Laten Koneen valttina nopea palvelu

Töysäläinen Laten Kone aloitti pienesti toiminimellä ja on kasvanut kansainväliseksi käytettyjen maanrakennus- ja nostokoneiden maahantuojaksi, huoltajaksi ja myyjäksi. Kilpailuvaltti on nopea palvelu. Kun ostopäätös on tehty, toimitetaan tilattu tuote mahdollisesti saman päivän aikana asiakkaalle. Viime vuosina on kasvatettu maanrakennuskoneiden lisälaitteiden suunnittelua, valmistuttamista ja myyntiä.

Vaikka yrittäjä Lasse Saarenpää on vasta 35-vuotias, hänellä on jo yli 20 vuoden yrittäjäkokemus: hän perusti ensimmäisen yrityksensä Tmi Laten Mopon 14-vuotiaana. Lue lisää voittajan tunnelmista täältä

2. Sija

Simo Larmo jatkaa sukutilaa

Simo Larmo jatkaa vuonna 1892 perustettua Birkkalan tilaa Suomusjärvellä. Tilan päätuotteita ovat luomuspelttituotteet eri muodoissa ja asiakkaina vähittäiskauppa ja tukut, ravintolat ja leipomot kautta maan sekä elintarviketeollisuus. Kansainvälistymisen Larmo aloitti verkkokauppa Amazonissa vuonna 2017.

Birkkalan tilan yrittäjä on osoittanut, että myös maatilayritys ja omistajanvaihdosyritys voi olla vahvasti kasvuhakuinen sekä kansainvälisesti menestyvä omalla brändillään. Simo Larmo on rohkeasti tuonut vanhan maatilayrityksen sen rohkeasti nykyaikaan. Hän on myös kehittänyt reseptikirjoa speltille, jotta viljaa pystytään käyttämään kotikeittiössä, leipomossa ja elintarviketeollisuudessa. 

3. Sija

Jenni Parpala uudistaa siivousalaa

Jenni Parpala on löytänyt personallisen toimintatavan Vaasassa ja Saariselällä. Avainsana on tuotteistaminen. Kiffel tarjoaa erilaisia palvelupaketteja siivoukseen. Yrittäjä on luonut Kiffelin oman mobiilisovelluksen, jota käytetään asiakkaan ja työntekijän väliseen viestintään ja lisämyyntiin.

Parpala maksaa työntekijöilleen alan keskivertoa korkeampaa palkkaa. Hän on kasvattanut yritystä nopeasti 16 työntekijän yritykseksi.

Finalisti

Emmi Salo satsaa sosiaaliseen mediaan

Emmi Salo aloitti fitness-yrittäjyyden toiminimiyrittäjänä. Nyt Fitverstas on osakeyhtiö, jossa työskentelee 14 valmentajaa toiminimellä. Fitverstas laajentaa palvelujaan myös englannin ja saksan kielelle ja tähtää kansainvälisille markkinoille. Valmentajia osallistetaan tekemiseen ja myös asiakkaat ovat mukana paitsi palvelun kehityksessä, myös markkinoinnissa. Firmalla on sosiaalisessa mediassa asiakkaista koostuva 60 hengen pr-tiimi.

Salo on tehnyt suositusta ja vahvasti kilpaillusta alasta omannäköisen, satsannut sosiaalisen median voimaan ja kasvattanut liiketoimintaa vaikuttavaan suuntaan. Yritys tarjoaa myös muille alan osaajille työllistymisen väylän.

Finalisti

Janne Puustinen satsaa osaamiseen

 

Jyväskylässä perustetun ohjelmisto- ja konsultointiyritys MEOM:in vahvuus ovat työntekijät, joiden osaaminen ei ole pelkästään yhden substanssin varassa. Työntekijöitä on 20. Esimerkiksi palvelumuotoilijoilla on vankan suunnitteluosaamisen lisäksi liiketoiminta- ja ohjelmointiosaamista.

Yrittäjä Janne Puustinen panostaa osaamisen kehittämiseen, sillä maailmanluokan digitaaliset toteutukset vaativat monipuolista osaamista ihmisten käyttäytymisen ymmärtämisestä pikselintarkkoihin ohjelmointitoteutuksiin. Puustinen haluaa löytää firmalle oikean kasvuvauhdin suhteessa työntekijöiden hyvinvointiin. 

Vuoden nuori yrittäjä -palkittuja

Kilpailua tukee