Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu.

Vuoden nuori yrittäjä -palkinto on vertaisarvostukseen perustuva yrittäjiltä yrittäjille annettava tunnustus. Voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen.

Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista yhteensä 30 000 euron suuruisella summalla. Alueellisten alkukilpailujen voittajien palkitsemiseen säätiö osoittaa 1 500 euron suuruisen tuen kullekin alueelle.

Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnan finaalin kolmen parhaan palkitsemista seuraavilla summilla:

1. sija 20 000 euroa

2. sija 7 000 euroa

3. sija 3 000 euroa

llmianna nuori yrittäjä kilpailuun 7.1.2019 mennessä

Tunnetko oivan nuoren yrittäjän paikkakunnaltasi tai lähipiiristäsi? Ilmianna hänet mukaan Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailuun. Ilmiantosi välitetään oman alueesi yrittäjäyhdistykselle, joka huomioi sen virallisessa ehdokasasettelussa. Aikaa on 7.1.2019 saakka. Ehdottajien kesken arvotaan elämyslahjalippu. 

Ennen kuin teet ilmiannon, lue kilpailijalta edellytetyt kriteerit (ks. alla). 

Huomaathan, että mikäli olet Suomen Yrittäjien jäsenyritys, voit yhdessä kahden muun jäsenyrityksen kanssa myös virallisesti asettaa kilpailijan (ks. kohta Kilpailijoiden virallinen asettaminen).

Edellisvuonna ilmiannettu yrittäjä voidaan ilmiantaa uudelleen, mikäli hän ei ole aluetason kilpailua voittanut ja täyttää muutoin kilpailun kriteerit.

 

Kilpailijan kriteerit

  • Yrittäjä on täyttänyt kilpailuvuonna (2019) enintään 35 vuotta.
  • Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä.
  • Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä.
  • Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 % osakkeista olla alle 35-vuotiaan/-vuotiaiden omistuksessa.
  • Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.
  • Yrittäjän yrityksen ei tarvitse olla Suomen Yrittäjien jäsen.
  • Yrittäjä ei ole Suomen Yrittäjien hallituksen, verkoston tai valiokunnan jäsen. 
  • Ilmianna Vuoden nuori yrittäjä vuodelle 2019 täällä. 

 

Kilpailua tukee