Sisustusalan yrittäjä Paula Valta: "En ajattele olevani töissä, kun teen sitä mistä nautin"

Millaisia persoonia on Savon Nuorten Yrittäjien toiminnan takana? Esittelyvuorossa Sisustuskorjaamon yrittäjä Paula Valta Kuopiosta

1. Miten sinusta tuli yrittäjä?

Minä olen aina tiennyt, että minusta tulee yrittäjä. En vain tiennyt minkä alan. Omien kiinnostuksieni ja harrastuksien kautta päädyin opiskelemaan muotoilua Seinäjoen Ammattikorkeakouluun. Opiskelu aikana kiinnostus sisustuksiin syveni ja halusin tehdä sisustussuunnittelua työkseni. Muutettuani Kuopioon hain suunnittelijan töitä aktiivisesti, mutta lopulta tulin tulokseen, että mikäli aion tehdä työkseni sitä mitä rakastan, täytyy minun luoda työpaikkani itse.

2. Mottosi?

Elämä on seikkailu, kyllä kaikki järjestyy.

3. Tärkeitä asioita elämässä?

Perhe ja ystävät ovat minulle todella tärkeitä. Myös työ on iso osa elämääni, yrittäjyys on oikeastaan elämäntapa. En ajattele olevani töissä, kun teen sitä mistä nautin. Koska minulla on kaksi pientä lasta, on työn ja perhe-elämän yhdistäminen välillä haastavaa, mutta meillä lapset ovat hyvin totteuneita siihen, että äiti on töissä miten sattuu tai tekee töitä kotona. Lapset ovat usein myös mukana töissä. Vapaa-ajallani pidän suunnattomasti rakentamisesta ja nikkaroinnista sekä puutarhanhoidosta.

4. Mistä olet kotoisin?

Pielavedeltä, josta olen kiertänyt Seinäjoen kautta lenkin ja palannut kotiseudulle Kuopioon vuonna 2010.

5. Parasta yrittäjäjärjestön jäsenyydessä?

Mahdollisuus osallistua erilaisiin tapahtumiin, jossa pääsee tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä. Yrittäjäjärjestön tapahtumien kautta olen saanut verkoston, josta on apua erilaisissa elämän mukanaan tuomissa tilanteissa. Olen myös saanut mahtavia uusia ystäviä.

6. Laitetaanko kinkku leivällä juusto alle vai päälle?

Päälle ehdottomasti. Kädet eivät tahmaannu juustosta!

www.sisustuskorjaamo.fi

Haluatko mukaan yrittäjäjärjestöön ja nuorten yrittäjien toimintaan?
Liity tästä: www.yrittajat.fi/liity