Rohkeutta

Viime vuonna törmäsin useaan otteeseen tapahtumissamme ihmisiin, jotka olivat pitkän toimintamme seuraamisen tuloksena vihdoin uskaltautuneet ensimmäistä kertaa mukaan paikalle tapahtumaamme. 

Monet epäröivät ovatko tilaisuudet tarkoitettu hänenlaisilleen – ihan tavalliselle yrittäjälle. Voinko tulla, vaikka yritykseni ei olekaan kovin suuri tai menestynyt? Monella oli mielikuva vain startup yrittäjistä ja kovasta kaupanteosta. Osa pelkäsi myös joutuvansa nakitetuksi mukaan johonkin järjestötoimeen. Täytyy sanoa, että rehellisesti sydämeni jätti pari lyöntiä välistä, kun kuuntelin näitä keskusteluja. Eikä tämä ole pelkästää paikallinen ongelma vaan valtakunnallinen.

En oikein tiedä onko minulla keinoja painottaa yhtään enempää, että Nuoret Yrittäjät kuuluu kaikille - myös opiskelijoille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Olemme samaa yrittäjäperhettä kaikki, ihan sama tyhjennätkö likakaivoja vai oletko startup hypessä oleva akateeminen yrittäjä. Olemme kaikki ihan yhtä arvokkaita yrittäjiä, meillä kaikilla on samat haasteet ja ilot, meitä kaikkia tarvitaan, olemme tärkeitä yhteiskunnan osasia…kaikki. Introvertit ja eksrtovertit, isot ja pienet toimialoista riippumatta, vain toimintamme skaala on eri.

Olen todella iloinen, että pääsin käymään nämä keskustelut, vaikka niissä ikävä kaiku olikin, että ihmiset uskalsivat kertoa nämä asiat ääneen. Ne herättivät meidät, jotka olemme jo olleet toiminnassa mukana useamman vuoden. 

Muistin sen kun olin itse vasta aloittanut ja jännityksellä menin ensimmäisiin tapahtumiin enkä tuntenut ketään. Otan ehkä tämän yhteisön jo liian itsestään selvänä kun olen ollut mukana jo niin pitkään. Anteeksi. Meidän täytyy selvästi panostaa enemmän viestintäämme, jotta saamme paremmin kerrottua kuinka mieletön porukka tämä Savon Nuoret Yrittäjät on! Se on tarkoitettu ihan meistä jokaiselle, niin minulle kuin sinullekin. 

Näistä keskusteluista inspiroituneena olemme päättäneet toimia ja meillä on tulossa 21.3. oma ilta sinulle, joka et ole käynyt tapahtumissamme vielä kertaakaan tai ehkä yhden kerran. Uskalla tulla mukaan! Tilaisuuden nimi on ”Kuivaakin kuivempi järjestöilta”, joka on tietysti suunniteltu pilke silmäkulmassa avatakseen uudella tavalla sitä, mistä Nuorten Yrittäjien toiminnassa on kyse.

Tapahtumassa on tarkoitus rennolla otteella käydä läpi ketä me ollaan ja saada mukaan mahdollisimman monta uutta kasvoa uskaltautumaan mukaan tapahtumiin ja tutustumaan meihin ja toisiinsa. Tässä illassa ei jaeta mitään työnakituksia. Kenelläkään ei ole pelkoa joutua mihinkään järjestöhommiin, ellei tietysti välttämättä halua.  Tarjoamme jotain pikkusuolaista ja kahvia. Uskalla tulla tutustumaan! Rohkeutta –niin kuin meidän pipoissakin lukee.

Olet ihan yhtä arvokas yrittäjä kuin kaikki me muutkin. Meillä ei pönötetä, itse asiassa se on kielletty.

Jenni, puheenjohtaja, Nuoret Yrittäjät Savo 

PS. Mikäli kuitenkin kiinnostut tulemaan mukaan toimintaan ja tapahtumien järjestämiseen, olet sydämellisesti tervetullut mukaan, mitään pakkoa ei kuitenkaan ole.