Voittajana maalissa

Millaisen tien olet kulkenut tähän hetkeen? Millä mielellä katsot taaksepäin? Tekisitkö jotain toisin? Jättäisitkö jotain tekemättä? Oletko tyytyväinen tähän hetkeen? Miltä tulevaisuutesi näyttää? Millaiset jäljet haluat jättää maailmaan?

Jokaisen yrittäjän tie on omanlainen ja ainutlaatuinen. Joskus saatamme haaveilla jonkun toisen tiestä esimerkiksi taloudellisten saavutusten, ulkoisten puitteiden tai saavutetun imagon vuoksi. Vaikka tietäisit kaikki liikesalaisuudet, vaikka matkisit ja jäljittelisit toista viimeistä piirtoa myöten, et voisi koskaan olla kuin se toinen. Kahta samanlaista tietä ei ole.

Erilaisuus on rikkaus. Ainutlaatuisuus on mahdollisuus. Jokaisella on mahdollisuus muovata yrityksestään omannäköinen unelmien siivittämä menestystarina. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus ja jokainen päivä voi olla juuri se päivä, kun hakkaat itsesi läpi harmaan kiven ja eteesi avautuu kaikki se, mistä aina haaveilit. Sen vuoksi älä luovuta, löydät kyllä tien.

Kaikella on aikansa ja paikkansa. Elämä on saapumista, olemista ja lähtemistä. Aina emme osaa tehdä oikeita valintoja tai ainakin koemme tehneemme paljon virheitä; toimimme väärään aikaan ja väärässä paikassa. Elämän salaisuus on kuitenkin siinä, että usein vasta jälkeenpäin näemme toimintamme johtaneen meidät juuri oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Vastoinkäymisten kautta teemme elämämme tärkeimmät retket, retket itseemme. Vain itsetuntemuksen kautta pystymme toteuttamaan sydämemme suurimmat halut ja elämämme suurimmat unelmat.

Oli sinulla minkälaisia unelmia tahansa. Elä niitä kohti tänään. Tämä hetki on tärkein, sinun näköisenä. Päämäärää ja tavoitteiden saavuttamistakin tärkeämpää on se, että nautit matkasta. Se on mahdollista, kun teet asiat puhtaasta sydämestä ja intohimosta työtäsi kohtaan. Sitä kautta päiväsi täyttyy katkeruuden sijaan kiitollisuudella, virheistä ja vastoinkäymisistä huolimatta. Vai sittenkin, niiden ansiosta.

"Joka voittaa toiset, on vahva. Joka voittaa itsensä on vahvempi." -Laotse

Stiina Nikki