Millä fiiliksellä sinä yrität?

Olen istunut tyhjän sivun äärellä nyt jo tovin, pyöritellen mielessä aihetta, jos toistakin: satavuotiaasta Suomesta myyntiin ja markkinoinnista yksinyrittäjän jouluun. Ikkunan takana ilta alkaa pimentyä, ja naapurin pihan jouluvalojen loiste hohtaa kauniimmin jokaisen kuluvan minuutin myötä. Tee höyryää kupissa ja koira kuorsaa sylissä. Korvissa pauhaa viikonloppuna löydetty uusi suosikkibiisi, takassa tuli alkaa hiipua hiillokseksi.

Tuntuu, etten keksi millään aihetta tähän blogikirjoitukseen, mutta juuri se pakottaa minut pysähtymään, ja tajuan jotain paljon isompaa. Tajuan saavuttaneeni yhden ison asian, jota yrittäjäksi ryhtyessäni palavasti halusin. Nimittäin tunnelman. Muistan haaveilleeni siitä, että saisin tehdä töitä omaan tahtiin, omalla tyylillä, omassa kodissa. Ilman kiirettä mihinkään, antaen tilaa luovuudelle. Vaikka kiirettä riittää välillä vähän liiaksikin, on minulla silti sisällä rauhallinen olo. Ja tavallaan innostunut: mitä kaikkea pääsenkään tekemään!

Meitä yrittäjiä on monenlaisia: toiset haluavat miljonääreiksi, toiset toteuttaa omaa paloaan, osa yhdistää parhaimmassa tapauksessa molemmat. Minulle yrittäjyys mahdollistaa sen, että voin toteuttaa itseäni niissä kaikista hölmöimmissäkin haaveissani. Sellaisissa, jotka saavat minut hymyilemään suoraan sydämestä, vaikkei niitä kukaan muu vielä ymmärtäisi. Aika näyttää tuleeko minusta miljonääri, mutta takaan, että ainakin onnellinen, ja se on mielestäni ehdottomasti tärkeintä.

Tunnelma saa minut hymyilemään ja ehkä vähän herkistymäänkin — minä tein sen! Loin juuri sen tunnelman, josta yrittäjäurani alussa haaveilin. Eihän jokainen päivä tietysti juhlaa ole, mutta yleisfiilis on nyt kohdillaan. Aidosti hyvän tunnelman luominen ei ole maailman helpoin homma, joten se jos mikä innostaa haaveilemaan siitä, mitä kaikkea muita haaveitani voisin toteuttaa.

Moni puhuu ryhtyvänsä yrittäjäksi siksi, että saa luoda itselleen omannäköisen työpaikan. Usein tämän mielletään tarkoittavan työnkuvaa, mutta minusta jokaisen pitäisi miettiä myös millaisessa ilmapiirissä ja ympäristössä töitä haluaa tehdä. Sillä on meihin nimittäin yllättävän suuri vaikutus! Rullaavatko ajatukset parhaiten hektisessä avokonttorissa, erämökillä halkoja hakatessa vai kenties kaupungin söpöimmän kahvilan nurkkapöydässä? Älä jumita turhaan perinteisessä toimistoympäristössä, jos se ei tunnu omalta jutulta. Perusta toimisto puistoon piknik-viltille, kuntosalin saunaan, kadunkulmaan tai kotisohvan nurkkaan. Luo itsellesi ominainen työympäristö ja takaan, että saat itsestäsi entistäkin enemmän irti.

Pysähdy miettimään myös, millaisilla asioilla saisit työpäiviin sellaisen fiiliksen, joka inspiroi heräämään jokaiseen työaamuun niin, ettei malta odottaa pääsevänsä työmaalle. Panosta sitten enemmän niihin asioihin. Ei hyvä fiilis ole isoista asioista kiinni. Pienilläkin asioilla pääsee pitkälle, kunhan ne ovat juuri niitä sinulle tärkeitä asioita!