Kuvittele itsesi menestykseen

Oletko koskaan miettinyt, kuinka vahva vaikutus mielellämme on siihen, miten asiat lopulta toteutuvat? Jos et usko aidosti siihen, että jokin onnistuu, se tuskin tuleekaan onnistumaan toivomallasi tavalla. Jos taas visioit itsesi elävästi onnistumaan, huomaat, että alat kulkea kuin huomaamatta oikeaan suuntaan. Jotkut kutsuvat tätä manifestoinniksi, toiset vetovoiman laiksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikissa on sama ajatus: saat sitä, mitä tilaat. Kuinka tämä liittyy yrittäjyyteen? Voit vaikuttaa omalla asenteellasi ja mielentilallasi yllättävän paljon yrityksesi menestykseen.

Kuvittelepa valitettavan yleinen tilanne, jossa yrittäjät voivottelevat yhdessä sitä, kuinka mikään ei onnistu, eikä oikeastaan kannata edes yrittää mitään ihmeempää, kun on kuitenkin tuomittu epäonnistumaan. Jos lähtökohta yrittämiselle on se, että epäonnistut, niin todennäköisesti et kovin pitkälle etenekään. Vaikka yrittäjänä väistämättä joskus epäonnistuu tai mokaa, ei se saisi olla lähtökohtainen ajattelumalli toiminnan tulevaisuudesta.

Kuinka voit omalla mielelläsi konkreettisesti vaikuttaa omaan ja yrityksesi menestykseen? Tärkeintä on nähdä itsensä tilanteessa, jonka haluaa saavuttaa. Tämä vaatii harjoitusta, mutta tiedän takuuvarmasti, että jokainen meistä siihen pystyy. Jos koet, että olet jumissa tai et ole menossa kohti sitä suuntaa, johon haluat, varaa kalenterista rauhallinen hetki ja mieti seuraavia asioita:

 1. Mitä haluat saavuttaa?
  Onko tavoittesi korkeampi liikevaihto, uuden tuotteen onnistunut lanseeraus tai vaikkapa se, että töihin olisi mukavampi mennä aamulla? Mieti konkreettinen tavoite, jonka haluat saavuttaa. Mitä yleisemmällä tasolla tavoitteesi on, sitä vaikeampi sitä kohti on mennä. Jokaisesta haaveesta löytyy konkreettisia asioita, kun tarpeeksi miettii.
   
 2. Tee mielikuvitusmatka tilanteeseen, jossa olet saavuttanut haluamasi.
  Miltä sinusta tuntuu, kun olet päässyt tavoitteeseesi? Mitä teet, miltä näytät ja millaisessa ympäristössä olet? Ketä on ympärilläsi? Millaisia tunteita sisälläsi liikkuu? Mitä tarkemmin saat kuviteltua tilanteen, sen parempi. Jätä turhat päätteet pois ja kuvittele preesensissä: minä olen, en olisi.
   
 3. Mieti konkreettisia askeleita, joilla pääset lähemmäs tavoitettasi.
  Mitä pieniä asioita voit muuttaa arjessasi? Vaatiiko tavoitteesi isompia päätöksiä ja jos, millaisella aikataululla pystyt ne tekemään? Kuinka pääset lähemmäs tunnetilaa, jonka kuvittelit kohdassa kaksi? Millaisia välietappeja matkalla on? Milloin haluat, että tavoitteesi on saavutettu?
   
 4. Tee pirusti töitä tavoitteesi eteen.
  Vaikka alitajuntasi alkaa ohjata sinua edellisten kohtien myötä lähemmäs tavoitettasi, on silti tehtävä myös paljon töitä asian eteen. Mikään ei tule ilmaiseksi tai tipahda suoraan valmiina syliin. Kun tiedät tavoitteesi, osaat myös herkemmin tunnistaa elämän tarjoamat mahdollisuudet sen saavuttamiseen ja hyödyntää uusia mahdollisuuksia edistääksesi tavoitteeseen pääsyä.

Ei haittaa, vaikka tavoitteesi muotoutuu matkalla, kunhan sinulla on koko ajan kirkkaana mielessäsi mitä haluat. Näin pystyt kokonaisvaltaisesti tekemään töitä asian eteen ja lopulta saavuttamaan tavoitteesi. Joskus unelmat ja tavoitteet ovat sellaisia, joihin vain sinä itse uskot. Mitä sitten? Kukaan muu ei voi toteuttaa niitä puolestasi, joten tärkeintä, että sinä itse uskot!