Ajovaruste- ja vaatealan yrittäjä Monna Raatikainen: "Asiakkaiden palaute on yrittäjyyden suola"

1. Miten sinusta tuli yrittäjä?

Yrittäjyys on ollut osa lapsuuteni arkea yrittäjävanhempien ja monien yrittäjäsukulaisten kautta.

Olin opiskelujeni välissä ns. palkkatöissä, mutta en tuntenut sitä omakseni.  Vanhempieni perheyrityksessä olen pyörinyt/työskennellyt 3-vuotiaasta asti ja tätä uraa en muuhun vaihtaisi.

Vaikka yrittäjän arki ei ole helppoa, vievät kaikessa eteenpäin vapaus sekä yrityksen ja erehdyksen kautta tuomat oivallukset. Kun olemme löytäneet asiakkaan ongelmaan ratkaisun ja asiakas kiittää vielä hyvästä palvelusta, eihän sen parempaa kiitosta ole. Yrittäjänä saat helpommin suoraa palautetta niin hyvässä kuin pahassakin, mutta se on tämän työn suola.

Viime vuonna yrittäjän urani otti uuden askeleen, kun ostin itselleni vapaa-ajan vaateisiin keskittyvän yritystoiminnan ja tätä alan jatkossa kehittämään oman näköiseksi asiakkaiden toiveiden mukaan.

2. Mottosi?

Kun yksi ovi sulkeutuu, vähintään ikkuna aukeaa. Joskus täytyy tehdä rohkeasti vaikeita päätöksiä.

3. Tärkeitä asioita elämässä?

Perhe ja ystävät ovat ykkösasia; Ne auttavat jaksamaan ja irti työarjesta, varsinkin kiireisenä sesonkiaikana. Välillä kaipaan kunnon hyggeilyä yksin kotona sohvan nurkassa neuloen ja hyviä sarjoja katsellen.

Maaseudulle muuton myötä löytyi viime kesänä uusi harrastus kasvimaalta - mikään ei nollaa ajatuksia työpäivän jälkeen kuin rikkaruohojen nyppiminen :D

4. Mistä olet kotoisin?

Olen syntynyt Forssassa, mutta savolaiset sukujuuret toivat jo pienenä Leppävirralle, eli koen olevani enemmän savolainen kuin hämäläinen.

5. Parasta yrittäjäjärjestön jäsenyydessä?

Verkostot ja uudet tuttavuudet sekä vertaistuki; Moni yrittäjä painii samojen ongelmien tai oivallusten kanssa.

Monipuolinen koulutustarjonta vie omaa osaamista eteenpäin.

6. Laitetaanko kinkku leivälle juuston alle vai päälle?

Ehdottomasti kinkku juuston alle!

Lisätietoja: www.hanx.fi

Jos et ole vielä yrittäjäjärjestön jäsen, liity osoitteessa: www.yrittajat.fi/liity

Pysy ajan tasalla Savon Nuorten Yrittäjien toiminnasta – seuraa meitä verkossa:
www.nuoretyrittajat.fi/savo
www.facebook.com/nyv.savo